Cultura 04/08/2015

El Saló del Manga dedica una exposició als bombardejos atòmics d'Hiroshima

El certamen commemora el 70 aniversari dels atacs nuclears al Japó

Ara
2 min
Una vinyeta del còmic 'Pies descalzos'

BarcelonaEl XXI Saló del Manga, que se celebrarà del 29 d'octubre a l'1 de novembre a la Fira de Barcelona de Montjuïc, inclourà l'exposició 'Mangas nuclears', dedicada als bombardejos atòmics de 1945 sobre les ciutats japoneses Hiroshima i Nagasaki, per commemorar el 70 aniversari d'aquest fet històric. El certamen compte amb la col·laboració de l'Hiroshima Peace Memorial Museum, un centre situat a la ciutat on va impactar la bomba, que des de ja fa dècades es dedica a explicar les terribles conseqüències que va tenir aquesta sobre la població.

El Saló també comptarà amb la participació d'un supervivent de l'atac nuclear a Hiroshima. Els que van sobreviure a aquest bombardeig es coneixen amb el nom de hibakusha i ja fa anys que van explicant pel món la seva experiència. D'altra banda, l'Ajuntament de Granollers també dóna suport al certamen. L'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, és vicepresident de l'ONG d'àmbit internacional Mayors for Peace (Alcaldes per la Pau), que presideix el mateix alcalde d'Hiroshima, i que té per objectiu la desaparició total de les armes nuclears i la lluita per la pau mundial.

L'exposició 'Mangas nuclears' mostrarà algunes obres centrades en l'atac nuclear a les ciutats japoneses, de les quals destaca el manga 'Pies descalzos', una història d'Hiroshima de Keiji Nakazawa. L'autor, supervivent del bombardeig, retrata amb un realisme descarnat i un clar anti-militarisme el que ha passat a la ciutat japonesa. El manga va ser adaptat a l'anime en dos llargmetratges titulats 'Hiroshima I' i 'Hiroshima 2'. A l'exposició també s'hi podrà veure el treball del dibuixant Yoshihiro Tatsumi, que va retratar en el còmic 'Infierno' la seva pròpia visió sobre Hiroshima. Finalment, una part de l'exposició mostrarà l'anomenada cultura post-nuclear del Japó, de la qual se n'han fet tot tipus de pel·lícules, mangas o animes que han mostrat els perills i les conseqüències de l'energia nuclear i els conflictes armats en general.

stats