MÚSICA
Cultura 30/05/2019

Salvador Sobral s’estrenarà a les comarques gironines actuant a l'(A)phònica

El trio que formen Roger Mas, Eduard Canimas i Gerard Jacquet, Pau Vallvé i Cala Vento entre els noms més destacats del cartell

Ara
2 min
Salvador Sobral en una foto promocional de Paris, Lisboa.

BARCELONAAmb l’eclecticisme com a bandera, Banyoles viurà entre el 27 i el 30 de juny una nova edició del seu festival de la veu, l'(A)phònica, que encara el setzè estiu consecutiu consolidat com un dels punts vermells musicals més arrelats al territori del país. Com és habitual, el cartell és ric i variat, i aquest 2019 l’encapçala el concert del cantant lisboeta Salvador Sobral, guanyador del Festival Eurovisió fa dos anys i que farà la seva primera actuació a les comarques gironines.

No serà l’únic nom conegut que es desplaçarà fins la capital del Pla de l’Estany, que rebrà noms com Marc Parrot, que presentarà el seu nou disc, ‘Refugi’, en una coproducció de l'(A)phònica amb el Mercat de Música Viva de Vic i el Festival Grec de Barcelona; l’espectacle conjunt entre l'Orchestra Fireluche i Pau Riba; el cantant i contrabaixista portuguès Jorge da Rocha; Pau Vallvé; Joana Serrat i el duet empordanès Cala Vento, que ensenyarà a Banyoles el seu nou disc, l’autoeditat 'Balenceo'.

Un altre dels plats forts és un espectacle pensat especialment per a aquest festival: el retorn a l’escenari del trio que fa tot just 20 anys van formar Roger Mas, Eduard Canimas i Gerard Jacquet i que van anomenar Cruïlla de Cantautors. Les tres figures recuperaran l’esperit d’aquell format i faran un repàs als seus respectius repertoris, tots ells referents dins del món de la cançó d’autor.

A part dels concerts, l'(A)phònica ofereix altres opcions d’entre les quaranta propostes que han programat aquest juny. Destaca el monòleg ‘Una Ilíada’, que protagonitza l’actor Eduard Farelo sota la direcció de Juan Carlos Martel.

stats