Música
Cultura 22/07/2015

Entrades a canvi de sang en un festival de música electrònica a Transsilvània

En tres dies més de 400 donants ja han participat en la iniciativa 'Pay with blood' que ofereix l'Untold Festival

Efe
1 min
Cartell de l'Untold Festival 2015

BarcelonaEl festival de música electrònica Untold Festival, que té lloc a Cluj-Napoca, a Transsilvània, del 30 de juliol al 2 d'agost, ofereix entrades a canvi de donacions de sang. El promotor de la iniciativa 'Pay with blood' no és el comte Dràcula, és sinó la organització d'aquest festival que busca promoure la donació de sang a Romania. Les últimes dades mostren que 17 de cada 1.000 romanesos donen sang, una xifra baixa en comparació amb l'enregistrada en altres països europeus (a Espanya, 40 de cada 1.000 habitants són donants). Amb aquesta campanya Untold Festival busca convertir "no en vampirs sinó en donants" tots aquells joves que vulguin gaudir, gratis o amb descompte, dels concerts.

En tres dies des de l'anunci de la campanya, les donacions de sang s'han disparat. Més de 400 persones han acudit al centre de transfusions de Cluj-Napoca, seu del festival, per participar-hi. "No donem l'abast", afirma la responsable de comunicació d'Untold Festival, Stefana Giurgiu, que explica que al no tenir previst rebre tants donants han demanat a alguns d'ells que tornin el dia següent.

El director del festival, Bodgan Buta, ha declarat que tenint en compte l'"urgent falta de sang en els centres mèdics romanesos" una campanya, encara que estigui inspirada en una llegenda com la de Dràcula, "sempre és benvinguda". El festival romanès acull prop de 150 artistes entre els què destaquen grans noms de la música electrònica, com ara el David Guetta, Avicci o Armin van Buuren.

stats