CLÀSSICA
Cultura 07/02/2014

El segell Limit Records celebra els 50 anys

D.m.
2 min

Barcelona.Mig segle de feina per donar a conèixer obres de música clàssica és una autèntica fita. Si a sobre el catàleg és d'autors sovint no prou reconeguts, llavors l'aniversari és una heroïcitat. Ahir el segell Limit Records, de Vilanova i la Geltrú, va reunir amics i seguidors en una festa celebrada a la Biblioteca de Catalunya que va servir també per presentar les seves quatre últimes novetats discogràfiques: Piano works i Inventionen und Sinfonien (interpretades per la pianista Leonora Milà), Sonatas for violin and piano (amb la violinista Kalina Macuta i el pianista Daniel Blanch) i Mélodies (amb Josep Surinyac al piano i la veu de Maria Lluïsa Muntada).

L'acte va ser conduït per l'actriu Carme Sansa i va tenir la participació de vells coneguts del segell, com els directors d'orquestra Edmon Colomer i Salvador Brotons i l'escriptor Oriol Pi de Cabanyes. El responsable actual del segell, Bernat Deltell, va destacar la dificultat de mantenir viu un projecte familiar com el que va posar en marxa el seu pare i marit de la pianista Leonora Milà, Joan Deltell, l'any 1964. Deltell es va convertir en promotor i mànager de la prestigiosa pianista, que havia sorprès com a nena prodigi el públic anglès quan amb només 12 anys va actuar a la BBC interpretant obres de Granados i Falla, i amb 13 va fer un concert al Royal Albert Hall al costat de la London Philarmonic Orchestra.

Molta feina per fer

Joan Deltell va morir el 2009 i va ser el seu fill Bernat, a través de la productora independent El Far Blau, qui va absorbir Limit Records, sempre amb el compromís de no trair els principis fundacionals. Durant aquests 50 anys Limit Records ha publicat una setantena de discos de música clàssica i jazz. I, pel que va dir ahir Bernat Deltell, encara li queda molta feina per fer.

stats