Música
Cultura 22/07/2015

La Fira de lutiers de Cervera exposa un violí de Yehudi Menuin

El festival reuneix a 20 lutiers d'arreu d'Europa que exposaran els seus instruments i n'explicaran  el procès de construcció

Ara
1 min
El músic Emile Cantor tocan un dels instruments exposats a la Fira

BarcelonaLa Fira de lutiers de Cervera ha sigut aquest dimecres l'epicentre europeu del món dels lutiers i ha exposat un violí de la col·lecció del violinista americà Yehudi Menuhin, construït per Paul Kaul el 1933, que s'ha pogut escoltat en un concert únic aquest dimecres a la Càtedra de Cervera.

El festival ha reunit prop de 16 tallers expositors i més de 20 artesans que han exposat els seus instruments i han explicat els diferents processos de confecció de cada obra, així com els materials que utilitzen. El visitant de la fira ha pogut observar el seu treball, la forma dels seus instruments, descobrir les parts que els formen i la varietat de les seves sonoritats.

A més, la 12a edició de la fira retrà homenatge al món dels lutiers amb dos concerts de cambra interpretats per professors del curs de música de la Càtedra de Cervera. Paral·lelament, en el marc del Festival Vila-Closa, els alumnes d'Emile Cantor i Olga Aleshinski oferiran un concert de violí i viola.

stats