Cultura 27/02/2019

La SGAE destitueix José Ángel Hevia i nomena Pilar Jurado com a nova presidenta

L'entitat estava qüestionada després de l'ordre d'intervenció del ministeri de Cultura

Acn
2 min
Pilar Jurado

MadridEl gaiter José Ángel Hevia ha estat destituït aquest dimecres al matí com a president de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) en una junta convocada per abordar la moció de censura en contra seva. La proposta ha prosperat per 22 vots a favor, 12 en contra i un en blanc.

En la mateixa reunió, la junta directiva ha nomenat la soprano i compositora Pilar Jurado com a nova presidenta de la societat. El resultat de la votació ha sigut de 17 vots a favor de Pilar Jurado, 12 a favor del dramaturg i guionista Antonio Onetti i un en blanc. Jurado ha apostat pel "diàleg amb les institucions, tant a l'Estat com a Europa i l'Amèrica llatina", així com per "la transparència en la gestió i la recuperació del prestigi de l'entitat".

Pilar Jurado s'ha convertit així en la segona dona a presidir la SGAE –la primera va ser la dramaturga Ana Diosdado–. Jurado va ser la primera dona a estrenar una òpera pròpia al Teatro Real ('La página en blanco') i és membre de la junta directiva de l'entitat pel col·legi de gran dret (una divisió de la SGAE). Fins ara ocupava el càrrec de directora institucional d'arts escèniques de la Fundació SGAE.

La moció de censura arriba després que el ministre de Cultura i Esports, José Guirao, demanés la setmana passada autorització a l'Audiència Nacional per intervenir la SGAE, així com la mesura cautelar de remoció dels òrgans de govern de l'entitat per un termini inicial de sis mesos.

El ministeri considera que la SGAE no va complir l'advertiment que li va fer el 27 de setembre per esmenar o corregir els "incompliments greus detectats", com ara presentar al ministeri l'aprovació de modificació dels estatuts per a la seva adequació al vigent text refós de la llei de propietat intel·lectual.

stats