Cultura 06/05/2016

La suggeridora

Regina Rodríguez Sirvent
2 min
La suggeridora

LES FOTOGRAFIES INÈDITES DE XAVIER MISERACHS

Algú que titula una exposició de fotos Costa Brava show ja té un punt de genialitat. En aquest cas el geni va ser Xavier Miserachs (1937-1998). Va tirar la primera foto amb la càmera de la seva mare quan tenia 15 anys i així va arribar a acumular fins a 80.000 instantànies que retraten l’ànima d’unes dècades de decadència i cabaret. D’aquestes, en podreu veure (i comprar si teniu a la butxaca entre 1.300 i 4.400 euros) 84, en blanc i negre, des de les primeres imatges de cabdells de llana o pedres, fins als anys esplendorosos, amb retrats de tipografies de l’època, cartells de platges, carrers de Barcelona o pobles de la Costa Brava. El 40% de les obres de l’artista són desconegudes, com algunes de les escenes de Cadaqués, quan encara es podia caminar pels carrers a ple sol d’estiu.

‘Miserachs’

Ana Mas Projects

Isaac Peral, 7 (l’Hospitalet de Llobregat)

Fins al 17 de juny

‘IN MY VEINS’, LES CARES DE RAL

Warhol va immortalitzar la de la Marilyn amb deu serigrafies hiperacolorides. Quatre-cents anys abans, Da Vinci va fer la de la Mona Lisa amb el somriure horitzontal més espremut de la història. L’artista barceloní RAL, en el seu projecte In my veins, les construeix amb collage d’estil “pictòric” basat en acrílics, esprai i pintura al tremp. El trobareu exposat al cor del Raval, combinant textures, materials reciclats i colors pastel, i aconseguint un model de bellesa tan subjectiu com inconfusible i obligatori.

‘In my veins’

Background Store & Gallery

Joaquín Costa, 38 (Barcelona)

Fins al 18 de maig

MÚSICA A CANVI DE MENJAR

Música per combatre la fam a Barcelona. L’essència del Food’n’Fest és impulsar la cultura per afrontar problemes socials mitjançant accions solidàries, i dissabte, dia 7, se’n farà la primera edició. Per aconseguir l’entrada del festival s’han de presentar dos productes d’alimentació que s’entregaran a l’accés al centre el mateix dia de l’esdeveniment. Dos brics de llet o dos sacs de patates per cinc hores de festa amb banda sonora de Sexy Bicycle, Ice Crime, William Taylor & Co., Ju i Trast. Deal!

Food’n’Fest

Nau Bostik

Ferran Turné, 1-11 (Barcelona)

7 de maig

stats