Artesania
Cultura 09/05/2014

Ruta per 6 tallers oberts del Poble Sec aquest cap de setmana (i un vermut)

Els obradors d'artistes i artesans obren les portes. Els propers districtes seran Ciutat Vella, Sarrià, Gràcia i Poblenou

Laura Gea Mallorquí
3 min

BarcelonaProp de 200 tallers de la ciutat obriran les portes durant les jornades de Tallers Oberts, organitzades per l'A-FAD (Artistes i Artesans del FAD) des de fa 21 anys. La iniciativa té l'objectiu d'acostar el treball dels creadors de diferents disciplines a alguns districtes de Barcelona, obrint les portes dels seus tallers durant els caps de setmana del mes de maig.

El primer serà el Poble Sec, del 9 a l'11 de maig. Aquesta és una de les rutes, amb 10 parades, que val la pena seguir:

1. La futura: Centre d'art(c / Roser 60) El centre cultural oferirà activitats culturals molt diverses com exposicions d'art, concerts, teatre, projeccions i contacontes.

La futura, al Poble Sec.jpg

2. Koetania (c / Blai 28) Botiga taller de joieria contemporània. Demo-taller: Aprèn a fer-te un braçalet amb material reciclat de joies que ja no et poses! En directe fins l'acabat final. Duració 20-30 min.

Koetania, al Poble Sec.jpg

3. Taller D'art i gravat 66 Margaritas(c / Margarit 66, baixos) Exposició de gravats de les artistes Bea Mahan i Carla Arenas. Il·lustració de moda de Iga Gawronska.

Taller D’art i gravat 66 Margaritas, al Poble sec.jpg

4. LACONTRA(c / de la Puríssima Concepció 9) Tallers per artistes. Aquest espai és un centre cultural on hi ha creació, producció i exposició d'obres d'art, concerts i activitats culturals.

L'Espai La Contra, al Poble Sec.jpg

5. Woodnlight(c / Font Honrada 30) Escultura i disseny de làmpades i llums en fusta tallada amb el dissenyador afganès Sherzad Omar.

Un dels dissenys de Woodnlight que es podran trobar al Poble sec.png

6. Taller Escola Artemis (c / Tapioles 38) Taller de ceràmica japonesa amb la ceramista Misako Homma, que ensenyarà les seves tècniques de treball.

Una de les obres de Misako Homma, que es podran veure a l'escola Artemis al Poble sec.jpg

7. Astillero Espacio cultural (c / Lafont 7, local) Taller de pintura, disseny de moda, il·lustració.En aquest laboratori artístic hi treballen artistes de diferents disciplines, des de dibuixants, passant per escultors fins a pintors.

+1. Ruta del vermut

A més 16 bars i bodegues del barri del Poble Sec oferiran la ruta del vermut, en què per 3,5 euros els participants podran fer un tast de l'especialitat de cada establiment. S'oferiran tapes com pota de porc al forn amb mozzarella i 'mojo picón', galta amb crema de carbassa rostida o bombons de mascarpone i bleda cruixent d’ibèric.

Els altres recorreguts

Els de Ciutat Vella seran del 16 al 18 de maig, els de Sarrià del 23 al 25 de maig i els tallers de Gràcia i Poblenou del 24 al 25 de maig. Els tallers permeten als curiosos, de manera gratuïta, conèixer de primera mà el procés que hi ha darrera de l’obra d’art acabada i exposada. També hi haurà per­for­man­ce, con­certs, ta­llers per adults i pe­tits, vi­si­tes gui­a­des i gim­ca­nes per criatures.

Un any més es presentarà l'exposició 'Síntesi', una recull de les obres dels diversos creadors participants als Tallers Oberts. La mostra es podrà veure al Centre d'Arts Santa Mònica del 6 de maig a l'1 de juny.

stats