Cinema
Cultura 26/02/2013

Les tensions territorials entre el Japó i la Xina obliguen a cancel·lar el rodatge de la pel·lícula '1905'

El film l'havia de dirigir el japonès Kiyoshi Kurosawa i comptava amb l'actor hongkonguès Tony Leung com a protagonista

Efe
1 min

TòquioEl rodatge de la pel·lícula '1905', coproduïda pel Japó i la Xina i protagonitzada per l'actor Tony Leong, ha estat cancel·lat arran de les tensions territorials dels dos països entorn de les illes Senkaku, segons ha informat l'agència japonesa Kyodo.

La pel·lícula tenia previst començar el rodatge al Japó i a Taiwan al novembre, però a causa del contenciós de Senkaku, que els xinesos anomenen 'Diaoyu', la data es va anar posposant fins que finalment els responsables han decidit donar per cancel·lat el projecte.

El protagonista de la cinta, l'actor de Hong Kong Tony Leung, va ser molt criticat a la Xina per la seva participació en la pel·lícula, en què el repartiment havia de ser majoritàriament japonès. Leung, conegut internacionalment per la seva participació en els films 'In the mood for love' i '2046', de Wong Kar-Wai, va declarar recentment que no havia signat un contracte oficial, la qual cosa va disparar les especulacions sobre el naufragi del projecte. '1905', que comptava amb un pressupost de 7,6 milions d'euros, havia de ser dirigida per Kiyoshi Kurosawa i tenia prevista l'estrena la tardor del 2013.

La disputa entre la Xina i el Japó al voltant de les Senkaku/Diaoyu es va disparar al setembre, quan Tòquio va anunciar la compra de tres dels illots disputats d'aquest petit arxipèlag administrat 'de facto' pel govern japonès, de només set quilòmetres i deshabitat. D'aleshores ençà s'han produït manifestacions a la Xina contra interessos japonesos i fins i tot hi ha hagut boicots als productes del Japó. Les illes alberguen importants bancs de pesca i recursos naturals i es creu que podrien amagar importants reserves d'hidrocarburs.

stats