Cultura 03/06/2021

Oques Grasses, Zoo, The Tyets i Mishima actuaran en un Tingladu que canvia de format

El festival de Vilanova i la Geltrú serà de pagament i amb el públic assegut i emmascarat

1 min
Oques Grasses actuaran al Tingladu de Vilanova i la Geltrú

BarcelonaLa crisi sanitària va obligar a cancel·lar l'edició 2020 del Tingladu, el popular festival d'estiu de Vilanova i la Geltrú. Ara torna els dies 22, 23 i 24 de juliol adaptat a la conjuntura pandèmica; és a dir, amb el públic assegut i emmascarat, l'aforament reduït a 2.000 persones per jornada (en comptes de 8.000), amb entrada de pagament i control d'accés. També canvia el recinte del festival, que ja no serà el parc de Baix-a-Mar sinó la zona esportiva.

Els organitzadors del Tingladu, l'entitat Can Pistraus, han hagut de prendre aquestes decisions "per fer viable econòmicament el festival i complir les restriccions d’aforament i distància social imposades pel Procicat". Ara com ara, el Tingladu es planteja com un festival amb el públic assegut i amb mascareta, i amb una zona de restauració i barra. De totes maneres, l’organització "es reserva el dret d’adaptar el format del festival amb l’ànim de fer-lo el menys restrictiu possible a mesura que es vagi anunciant l’aixecament de restriccions".

El cartell artístic inclou grups i artistes com Zoo, Oques Grasses, Mishima, Joina, The Tyets, Judit Nedermann, Novomesto, Kids from Mars i Flashy Ice Cream. L’abonament per als tres dies costa 70 euros, i les entrades d'un dia, 25 euros.

“La cultura és perillosa”

L’eslògan de la tretzena edició del Tingladu és “La cultura és perillosa” i "vol jugar a capgirar irònicament la campanya per l’obertura de la cultura durant la pandèmia". El festival vol "reivindicar la capacitat transformadora i inspiradora de la cultura, una condició que la fa perillosa per als poderosos i per als que volen que tot continuï com fins ara".

stats