Cultura 19/02/2018

'Tres anuncios en las afueras', gran triomfadora dels premis Bafta amb cinc guardons

Guillermo del Toro s'endú el premi al millor director amb 'La forma del agua'

Ara
1 min
'Tres anuncios en las afueras' gran triomfadora dels premis Bafta amb cinc guardons

Barcelona'Tres anuncios en las afueras', la pel·lícula on una mare reclama justícia per la brutal violació i assassinat de la seva filla, ha sigut la gran triomfadora dels premis Bafta, que atorguen l'acadèmia de cinema britànica i que es consideren l'avantsala dels Oscar.

Frances McDormand, l'actriu que interpreta el paper d'aquesta mare que decideix col·locar tanques publicitàries per recordar que l'assassinat de la seva filla encara està impune, ha guanyat el premi a la millor actriu protagonista. El millor actor ha sigut Gary Oldman, que es posa a la pell de Winston Churchill a la pel·lícula 'El instante más oscuro'. 'Tres anuncios en las afueras' també s'ha emportat els guardons a la millor pel·lícula i al millor film britànic.

Sam Rockwell s'ha endut el guardó al millor actor secundari per la seva interpretació d'un detectiu racista, violent i una mica gamarús a 'Tres anuncios en las afueras'. I Allison Janney ha sigut considerada la millor actriu secundària per haver-se sabut posar a la pell de la mare abusadora d'una estrella de patinatge a 'Yo, Tonya'.

Guillermo del Toro ha sigut guardonat amb el premi a la millor direcció per 'La forma del agua', la història d'amor entre una dona muda i amb una existència més aviat grisa i un monstre marí.

L'actor revelació de la temporada, un premi que es decideix amb la votació del públic, és Daniel Kaluuya pel seu paper a la pel·lícula de terror 'Déjame salir'. 'La donzella' ha aconseguit el premi al millor film de parla no anglesa.

stats