Literatura
Cultura 11/08/2014

Troben a Sevilla quatre documents inèdits sobre Cervantes

Els textos, un d'ells amb la signatura de l'escriptor, donen a conèixer nous detalls sobre la seva vida

Efe
1 min
Un dels documents inèdits que s'ha trobat / EFE

SevillaUn arxiver de Sevilla ha trobat quatre documents relacionats amb Miguel de Cervantes que, fins ara, no s'havien estudiat. Els textos, un d'ells amb un autògraf de l'escriptor, ofereixen nous detalls de la seva vida. Segons l'arxiver que ha fet la troballa, José Cabello, el primer document que es va descobrir data del març de 1593, i va trobar-lo a l'arxiu municipal de La Puebla de Cazalla. Malgrat que, en aquell any, els biògrafs ubiquen Cervantes a Sevilla sense exercir cap activitat, el manuscrit esmenta l'escriptor i explica que treballa per al proveïdor de la Flota d'Índies Cristóbal de Barros.

Dos dels altres documents, trobats a l'arxiu de Sevilla, situen Cervantes a La Puebla de Cazalla entre el febrer i l'abril de 1593 com a comissari de proveïments. També deixen constància que el salari de Cervantes era entregat a una dona anomenada Magdalena Enríquez. Finalment, Cabello ha descobert a l'Arxiu de Protocols de Sevilla el poder notarial pel qual Cervantes facultava Magdalena Enríquez per cobrar els seus honoraris, que és el document que inclou la firma de l'escriptor.

Per l'arxiver, aquest últim manuscrit és la troballa de més valor des del punt de vista biogràfic, ja que els biògrafs de Cervantes no esmenten Magdalena Enríquez. Cabello suposa que Enríquez va tenir una relació de confiança amb l'escriptor, ja que, en aquella època, les dones no estaven autoritzades a dur a terme transaccions sense el consentiment d'un home, llevat que fossin vídues. Per això, considera Enríquez una figura digna d'estudi per aclarir la seva relació amb Cervantes.

stats