Festivals
Cultura 07/04/2022

Ubeat Live: neix un festival amb tot el que li agrada a la generació Z

Competició de videojocs, 'influencers', 'e-sports', 'freestyle' i art urbà se citaran de l'1 al 3 juliol a la Fira de la mà de Mediapro

Ara
1 min
Un acte conduït pels 'streamers' Cristinini i Kapo 013

BarcelonaLa productora Mediapro ha presentat aquest dijous l'Ubeat Live, un festival de "noves tendències de consum d'entreteniment urbà, juvenil i digital", destinat a la generació Z (els joves nascuts a partir del 1994). Creadors de continguts, e-sports, freestyle, música i art urbà es trobaran entre l'1 i el 3 de juliol al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona, tot i que té vocació d'expandir-se internacionalment. La directora d'innovació i nous negocis del grup Mediapro, Maria Carmen Fernández, ha assegurat que aquest festival serà un "punt de trobada per a totes les audiències que busquen contingut jove, les comunitats de consum online i les franquícies més potents". Per ara no té cap altre referent a Europa. S'hi esperen 50.000 assistents i les entrades valdran 35 euros. La inversió serà d'entre 4 i 5 milions d'euros.

El recinte de la Fira de Barcelona acollirà activitats amb creadors de continguts, concerts i activitats que s'aniran desgranant. Hi haurà, per exemple, competicions professionals de videojocs, com la final de la Valorant Regional League Spain MediaMarkt Intel, una jornada de la Superlliga del videojoc League of Legends, a més de dues parades de la USN World Summer Cup de freestyle. Durant el festival, també se celebrarà la fase classificatòria d'Espanya per al Mundial de Globus, organitzat per l'streamer Ibai Llanos i el futbolista Gerard Piqué.

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, sosté que aquest esdeveniment "respon a un canvi de gran magnitud en l'àmbit de l'entreteniment". Collboni també ha suggerit que la ciutat "s'ha de preparar" amb instal·lacions esportives que puguin albergar esdeveniments d'e-sports i, per això, ha defensat projectes com la renovació del Palau d'Esports al complex de l'Anella Olímpica de Montjuïc.

stats