Cultura 24/12/2012

Whitney Houston, la veu d'Amèrica (12/02/2012)

La cantant va morir en circumstàncies confuses als 48 anys. Deixava una carrera de 25 anys plens d'èxits musicals tan populars com 'I will always love you'

Laura Serra
1 min
Una actuació  de Whitney Houston  el 2004 a Las Vegas.

BarcelonaLa vida de Whitney Houston (Newark, 1963 - Beverly Hills, 2012), que va començar cantant gospel al cor d'una església de Nova Jersey i va acabar venent més de 170 milions de còpies dels seus discos, seria digna d'una pel·lícula d'autosuperació èpica made in Hollywood si no fos perquè la cara fosca del món de les celebritats va acabar eclipsant la seva veu prodigiosa i el seu talent. Membres del seu equip la van trobar morta a la banyera d'un hotel, drogada i ofegada. Tenia 48 anys.

Els anys 80 van ser la seva primera època gloriosa. 'La Veu' va ser número 1 amb temes com 'I wanna dance with somebody' i després als 90, amb el disc 'I'll be your baby tonight'. L'èxit en el món de la música li va obrir les portes del cinema. A 'El guardaespatlles' va interpretar el paper de la seva vida, interpretant el tema de Dolly Parton 'I will always love you'. Però també 'I'm every woman' i 'I have nothing'. Encara ara el disc de la banda sonora de la pel·lícula és rècord, amb més de 90 milions de còpies venudes al món.

El 1992 també va ser l'any que es va casar amb Bobby Brown, la cara i la creu de la seva vida. Després d'anys de silenci, l'últim llançament va ser 'I look to you' (2009).

stats