Cinema
Cultura 22/05/2014

Zhang Yimou esquiva la censura xinesa amb 'Coming Home' a Canes

Es projecta el film sobre la trobada d'un dissident amb la seva dona amnèsica després de passar 20 anys a un camp de treball

Efe
1 min
El director xinès Zhang Yimou durant l'estrena de "Coming Home" al Festival de Cine de Canes / EFE GUILLAUME HORCAJUELO

CanesEl director xinès Zhang Yimou ha estrenat aquest dimarts a Canes la pel·lícula 'Coming Home', una "petita" història amb un "gran" rerefons polític que ha aconseguit esquivar la censura de les autoritats de Pequín.

Yimou ha explicat en to irònic el procés pel qual ha de passar qualsevol film xinès: "Entre trenta i seixanta persones de diferents departaments del Govern la veuen. El director no pot ser-hi present. Veuen la pel·lícula i anoten el que s'ha tallar. També donen molts bons consells sobre l'evolució dels personatges".

El film, que mostra "la societat de la Xina entre 1966 i 1976", relata la història de tornada a casa de Lu Yanshi (Chen Daoming), un dissident enviat a un camp de treball durant 20 anys. Quan arriba a casa, es retroba amb la seva esposa, Feng Wanyu (Gong Li), que pateix amnèsia i és incapaç de reconèixer-lo.

Zhang Yimou (Xian, 1951) és un dels directors de cinema més reconeguts de la Xina. Abans d'això, però, va passar set anys treballant en una fàbrica tèxtil, igual que un dels personatges de la pel·lícula. "Vaig créixer en la Revolució Cultural, com el protagonista. No vaig viure la mateixa experiència, però sí molts elements similars", resumeix. A més, el director ha confessat darrerament que s'ha saltat la política del fill únic, per la qual cosa haurà de pagar una multa.

stats