Qui és qui al judici contra Mas, Ortega i Rigau pel 9-N

Els perfils dels principals personatges de l'auca

D'esquerra a drea, Jesús M. Barrientos, president del TSJC; Francisco Bañeres , tinent fiscal a la Fiscalia Superior de Catalunya; Emilio Sánchez Ulled, fiscal anticorrupció; Xavier Melero, advocat d'Artur Mas; Rafael Entrena, advocat de Joana Ortega i Jordi Pina, advocat d'Irene Rigau

Jesús M. Barrientos

President del TSJC

La màxima autoritat judicial de Catalunya també presidirà el tribunal que jutjarà el 9-N –format per Eduardo Rodríguez i Carlos Ramos– i redactarà la sentència. Des que va ser escollit president fa un any, ha defensat insistentment la independència judicial i la necessitat de resoldre els conflictes polítics fora dels tribunals.

Francisco Bañeres i Emilio Sánchez Ulled 

Tinent fiscal de la Fiscalia Superior i fiscal anticorrupció

Diuen a la fiscalia que prescindir del seu millor exponent al judici del 9-N és com si el Barça no fes jugar Messi. Per això serà el fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled -que també ha dirigit la investigació per l'espoli del Palau de la Música i el presumpte finançament irregular de CDC- qui porti el pes de l'acusació pública en el judici del 9-N.

Tot i que la investigació l’han fet a mitges amb Bañeres, serà Ulled qui interrogarà i farà l’informe final. Bañeres, que durant anys ha estat fiscal de Delictes Econòmics i ara és tinent fiscal superior de Catalunya, representarà la Fiscalia Superior.

Xavier Melero

Advocat d'Artur Mas

L’advocat estrella de Convergència ha dirigit la defensa del partit en els principals casos que l’han esquitxat els últims anys –des de la defensa de l’extresorer processat pel cas Palau, Daniel Osàcar, fins a la de l’exdiputat Oriol Pujol–.

És seva la tesi que el Govern va deixar l’organització del procés participatiu en mans dels voluntaris després de la suspensió del Tribunal Constitucional. Però, tot i que se l’identifiqui amb el partit, aquest expert penalista i aficionat a la boxa ha defensat polítics de tots els colors i va ser un dels fundadors de Ciutadans.

Rafael Entrena

Advocat de Joana Ortega

El versàtil advocat també és expert en polítiques de transparència, ha assessorat la Generalitat en projectes de llei i és una cara coneguda en l’esport com a vicepresident de l’Espanyol durant set anys.

Jordi Pina

Advocat d'Irene Rigau

Reconegut penalista i soci del despatx d’advocats Molins & Silva –ara associat al bufet Roca–, Pina també porta des de l’inici la defensa de la mà dreta de Fèlix Millet al Palau de la Música, Jordi Montull. El seu bufet, especialitzat en dret penal, també ha portat la defensa externa de diversos processos de l’Ajuntament de Barcelona o dels Mossos d’Esquadra, per exemple pel cas Benítez.

Més continguts de

El + vist

El + comentat