Almirall cau un 20% a la borsa després de rebaixar les previsions per al 2017

La companyia atribueix la retallada en les estimacions d'ingressos totals i l'ebitda a l'impacte negatiu del seu negoci als Estats Units

Les accions d'Almirall al mercat continu han caigut un 20,6% a la borsa a primera hora d'aquest dilluns fins als 10,33 euros per títol, després d'anunciar una retallada de les seves previsions financeres per al 2017 per l'impacte negatiu del seu negoci als Estats Units.

Els títols de la farmacèutica catalana van tancar divendres passat a 13,01 euros i han obert la sessió d'aquest dilluns amb una reculada del 6%, fins als 12,23 euros, encara que minuts després han anat ampliant la seva caiguda, i han arribat a retrocedir en alguns moments més d'un 21%.

Abans de l'obertura del mercat, Almirall ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors ( CNMV) la revisió a la baixa de les seves previsions sobre ingressos totals, vendes netes i benefici brut d'explotació (ebitda) de cara als resultats d'enguany, per l'impacte negatiu del mercat de dermatologia als Estats Units.

En concret, la farmacèutica calcula ara que aquest any aconseguirà un ebitda -és a dir, benefici abans d'impostos, amortitzacions i altres- d'entre 140 i 170 milions d'euros i que els seus ingressos totals registraran un descens percentual d'un "doble dígit baix". Les seves previsions anteriors per al 2017 apuntaven a un augment percentual del seu ebitda d'un dígit mitjà, així com un increment relatiu dels ingressos i de les vendes d'un dígit "de baix a mitjà".

Almirall ha explicat que aquesta retallada en les seves estimacions financeres anuals es deu al fet que el seu negoci nord-americà, operat per Aqua, s'està veient afectat "negativament" per un reequilibri d'inventaris al canal de distribució. A més, l'empresa ha afirmat que ha estat perjudicada per una adjudicació "inadequada" del Programa d'Assistència al Pacient nord-americà i pel recent llançament d'un genèric d'Acticlate al mercat dels Estats Units.