Anna Gabriel (CUP) afirma que els polítics han atorgat impunitat a Iberpotash

Assegura que els efectes de la mina "els paguem tots" mentre l'empresa aconsegueix beneficis

La portaveu de la CUP, Anna Gabriel, considera que l'empresa Iberpotash que explota les mines de potassa del Bages, actua amb "la impunitat que han decidit atorgar-li els polítics de l'Estat i del país". Anna Gabriel, que va ser regidora a Sallent entre el 2003 i el 2011, creu que la política local "s'explica a través d'Iberpotash".

En una entrevista a l'ARABassas, Anna Gabriel ha valorat així  la informació que publica aquest dijous l'ARA sobre el document de la Comissió Europea que parla dels possibles efectes nocius per la salut i els incompliments de les directives europees per part de la companyia minera.

Gabriel ha indicat que la CUP fa molts anys que denuncia "la no política ambiental d'Iberpotash" i, en aquest sentit, ha indicat que la companyia, que pertany a una multinacional, té altres instal·lacions al món on no es produeixen els problemes del Bages. En aquest sentit, ha fet referència a una planta al Regne Unit on només hi ha una nau industrial i no hi ha runams de sal, perquè el residu salí es torna a introduir a la mina.

"A Sallent -ha dit- s'aboca tot el runam a l'exterior, les galeries estan mal segellades i, per tant, no tenim només un problema de salut pública, de contaminació gravíssima de les aigües, sinó que a més a més hem hagut de desallotjar un barri sencer de 500 persones perquè s'enfonsava el subsòl". "Tor això ho estem pagant tots i totes", ha reblat, mentre recordava que la companyia "té beneficis cada any".

Segons Anna Gabriel, la CUP ha pagat "un preu molt car" per denunciar el cas, i se'ls ha titllat de traïdors, perquè a Sallent tothom té relació amb la mineria, però ha assegurat que alguna cosa està canviant perquè ara se'n parla i ha qualificat de "bona notícia" que la Comissió Europea s'interessi per aquest assumpte.

Més continguts de