Economia 12/12/2012

La CEOE proposa que es pugui fer fora el president si és imputat

Joan Rosell ha plantejat canvis en els estatuts de la patronal espanyola per evitar escàndols com el de l'expresident Gerardo Díaz Ferrán

Efe
2 min
ROSELL PROVA DE TANCAR EL DEBAT INTERN A LA CEOE El president dels empresaris espanyols assegura que "l'única veu" de l'organització és ell. Ahir va comparèixer davant la premsa, en un intent de tancar el debat intern que s'ha obert entorn de la proposta del pacte fiscal de Catalunya.

BarcelonaEl president de la CEOE, Joan Rosell, ha proposat aquest dimecres als òrgans de direcció de la patronal canvis per evitar escàndols com el que ha protagonitzat l'expresident, Gerardo Díaz Ferrán. Entre altres aspectes suggereix que els presidents puguin ser apartats del càrrec si estan imputats per falta greu i s'obre judici contra ells.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El canvi es planteja quan l'antecessor en el càrrec de Rosell, Díaz Ferrán, va ser enviat a presó la setmana passada per haver buidat de manera il·legal Viatges Marsans per no haver pagat els seus creditors. Se li imputen els delictes d'alçament de béns i evasió de capitals, entre d'altres.

Segons fonts de la CEOE consultades per Efe, si la proposta tira endavant es podria fer una moció de censura al president de la patronal a instàncies del 25% dels membres de l'Assemblea de la CEOE a través del vot secret.

A més, segons les fonts, Rosell ha plantejat la possibilitat que el president només pugui ser-ho durant dos mandats consecutius de quatre anys com a màxim.

També ha proposat si el president ha de tenir o no retribució i, en cas que la tingui, s'hauria d'aprovar en Junta i publicar-se anualment en els informes d'auditoria dels comptes de la CEOE.

Aquestes propostes s'han traslladat a la Comissió de Règim intern que és l'encarregada de recollir i elaborar l'informe final sobre el canvi dels estatuts de la CEOE.

Una llança a favor dels empresaris

Segons la patronal, els últims fets coneguts sobre Díaz Ferrán són "independents i aliens a la gestió interna de la CEOE durant el seu mandat".

Enfront de l'actuació de Díaz Ferrán, la CEOE vol "posar en valor" el treball i esforç de la majoria dels empresaris, una feina que destaquen que es basa a continuar donant suport a les seves empreses i avalant amb el seu patrimoni personal la marxa d'aquestes per no tancar-les i així salvar els llocs de treball.

Per a la patronal es és el "principi ètic" que regeix la gestió diària de les empreses i de la mateixa CEOE.

stats