Publicitat
Publicitat

La CNMV prohibeix les operacions a curt fins al 23 d'octubre

L'agost de l'any passat es va adoptar una mesura semblant davant la volatilitat extrema que van viure els mercats europeus

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha prohibit les operacions a curt "de forma cautelar i amb efectes immediats" a la borsa i la resta de mercats secundaris espanyols. La prohibició, segons ha informat la CNMV, serà vigent fins al 23 d'octubre.

En un comunicat, el supervisor borsari espanyol indica que ha adoptat la decisió alhora que el seu homòleg italià per la situació d'"extrema volatilitat que viuen els mercats europeus, que podria afectar-ne el funcionament i l'activitat financera".

La CNMV ja va prohibir les operacions a curt entre agost del 2011 i el passat febrer, de manera coordinada amb els supervisors francesos, italians i belgues.

Les operacions a curt són la pràctica de vendre una acció o un producte financer abans fins i tot d'haver-los comprat i especulant amb la possibilitat que, en el moment de comprar-los estiguin a un preu inferior del que han estat venuts.

Etiquetes

Més continguts de