Economia 12/06/2013

Espanya i Alemanya invertiran 2.000 milions en pimes espanyoles

Els organismes de crèdit públic dels dos països atorgaran préstecs i podran entrar al capital de les empreses

Joan Faus
1 min
El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, i el titular de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, abans d'unes jornades sobre el futur de la UE organitzades a Loja (Granada) per la Fundació Konrad Adenauer / EFE

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat aquest dimecres que l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i el seu equivalent alemany (KfW) han tancat un acord per invertir de manera conjunta 2.000 milions d'euros en pimes espanyoles.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després de la sessió de control al govern al Congrés de Diputats el ministre ha explicat que els 2.000 milions es repartiran a parts iguals entre l'ICO i el KfW, i que aquesta inversió es farà tant en finançament a llarg termini com a través de capital. D'aquesta forma, els estats espanyol i alemany entraran al capital de pimes, encara que difícilment tindran una posició de majoria.

De Guindos ha avançat també, en declaracions informals als periodistes als passadissos de la cambra baixa, que espera tancar l'acord amb el govern alemany en els "propers dies" i que l'objectiu és que el finançament comenci a arribar aquest any.

El titular espanyol d'Economia i el ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, van anunciar a finals d'abril a Loja (Granada) aquest pla per aportar finançament a les pimes espanyoles i contribuir a crear ocupació.

stats