PATRONALS

La Confederació de Comerç no supera la gestió de Fraile i opta per dissoldre’s

La direcció donar continuïtat a la patronal, però no ha trobat sortida a la seva situació econòmica

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) es dissol. L’associació de comerciants més gran de Catalunya no pot fer front al forat de més de dos milions d’euros que l’entitat arrossega després de més de tres dècades sota la gestió de l’exsecretari general, Miquel Àngel Fraile. Tal com va explicar ahir l’actual presidenta de la Confederació, Maria Rosa Eritja, l’associació ha optat per presentar el concurs, que formalitzarà a final de setmana i s’encaminarà a la liquidació.

La direcció de la Confederació de Comerç volia donar continuïtat a la patronal, però no ha trobat sortida a la seva situació econòmica, destapada quan la mateixa Eritja va demanar una auditoria dels comptes de l’entitat. Per això, la nova directiva ha acordat per unanimitat presentar concurs de creditors, l’antiga suspensió de pagaments, amb l’objectiu de dissoldre’s.

La gestió de Fraile

A final de juny, Eritja va aclarir en una roda de premsa que va ser ella mateixa qui va cessar Miquel Àngel Fraile després que l’auditoria posés en evidència el forat milionari als comptes. “Tot ho controlava el Miquel Àngel, tot passava per les seves mans i tots hi confiàvem”, va explicar la presidenta. Aleshores, la Confederació ja acumulava quatre mesos endarrerits de pagaments als seus treballadors i ja n’havia acomiadat 11, reduint la plantilla a la meitat.

A banda, actualment hi ha diversos centres educatius que donaven serveis a la Confederació que reclamen el pagament d’un seguit de cursos de formació. Tot i ser acusat de ser-ne el principal responsable, Fraile sempre va negar qualsevol irregularitat en la seva gestió. Aquesta entitat agrupava 90.000 empreses i unes 400 associacions.