Publicitat
Publicitat

LABORATORIS FARMACÈUTICS

Esteve concentra la recerca al Parc Científic

El grup farmacèutic Esteve ha concentrat el departament de recerca de nous medicaments i desenvolupament preclínic al Parc Científic de Barcelona (PCB), en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB). L'empresa familiar ha canviat la seva estratègia investigadora en vista de les retallades en el sector sanitari i les exigències del sector de reduir els terminis per llançar un nou fàrmac.

Segons el director general d'Esteve Farma, Carlos Alonso, es tracta de reduir costos el màxim possible, tenint en compte que la vida útil comercial d'un medicament es redueix a 10 anys. Els serveis que ofereix el PCB permet reduir despeses amb els altres grups instal·lats i la UB. El centre inaugurat ahir pel president de la Generalitat, Artur Mas, se centra en teràpies contra el dolor (diabetis, càncer i artritis), i ocupa 2.440 metres quadrats, amb un equip de 92 persones. Esteve compta amb una plantilla total dedicada a R+D de 350 persones.

Artur Mas es va referir en la cloenda de l'acte d'inauguració a la importància que, malgrat la crisi dels últims anys, s'hagi arribat a les 20.000 patents l'última dècada. "Les empreses familiars com Esteve, que està en la setena generació, són el principal puntal per sortir de l'actual situació", va afegir. El grup Esteve va facturar 792 milions l'any passat, amb una plantilla de 2.800 professionals.

Més continguts de