Economia 17/10/2012

La Generalitat demana que part dels pisos del 'banc dolent' vagin a habitatge social

El conseller de Terriori, Lluís Recoder, vol que el govern espanyol cedeixi alguns d'aquests habitatges a les administracions públiques i autonòmiques perquè les puguin posar en lloguer a preu públic

Dani Sánchez Ugart
1 min
Els bancs han dotat un 65% les promocions immobiliàries iniciades, gairebé el doble que els pisos.

BarcelonaLa Generalitat vol que una part dels actius del 'banc dolent', que es quedarà els actius tòxics dels bancs intervinguts, es destinin a lloguer protegit, segons ha dit avui el conseller de Territori, Lluís Recoder, en la inauguració del Barcelona Meeting Point aquest dimecres. Recoder ho ha explicat davant de la ministra d'Habitatge espanyola, Ana Pastor i ha recordat que la partida dels pressupostos de l'Estat a habitatge de protecció oficial (HPO) per al 2013 és la més baixa dels últims 20 anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La ministra ha definit les línies d'actuació prioritàries del seu departament, que passen per "potenciar el lloguer", que encara és molt baix, segons ha considerat, i "les polítiques de rehabilitació", perquè hi ha un estoc de 700.000 habitatges a tot l'Estat.

El secretari general d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, ha explicat durant el saló que la proposta es va fer fa un mes, durant la Conferència sectorial d'Habitatge, a Madrid i que la resposta del govern espanyol "no va ser negativa", tot i que de moment no hi ha hagut cap concreció. Sala ha explicat també que la Generalitat presentarà una esmena a la llei del lloguer que prepara el govern espanyol.

Segons el parer de la Generalitat, aquest any es faran a Catalunya uns 6.000 habitatges, una xifra insuficient per atendre la demanda "en determinades zones". Sala ha xifrat l'horitzó en 15.000, la meitat de les quals de protecció oficial. Segons el secretari hi ha com a mínim 100 municipis on la demanda d'HPO és molt superior a l'oferta, però, ha lamentat, les aportacions dels pressupostos de l'Estat per a aquestes partides són molt minses.

stats