Economia 25/04/2013

El Govern considera "molt preocupant" la pujada de l'atur

El secretari d'Ocupació, Ramon Bonastre, alerta que cal "un canvi de signe" perquè els empresaris es decideixin a contractar i diu que "una reforma laboral, per si sola, és estèril"

Dani Sánchez Ugart
1 min
El secretari d'Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre

BarcelonaLa Generalitat ha considerat aquest dijous que és "molt preocupant" la pujada de l'atur a Catalunya, que s'ha incrementat en 17.100 persones des del desembre i que ja supera les 900.000 persones.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari d'Ocupació, Ramon Bonastre, ha remarcat, però, que el primer trimestre d'aquest 2013, que tradicionalment és un mal període per a la contractació –pel mal comportament del sector serveis, que és el que més gent ocupa–, ha estat el "menys dolent" des de l'esclat de la crisi, el 2008, tot i que cal tenir en compte que aquest any les dades de contractació de Setmana Santa han quedat incloses en l'Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre, mentre que altres anys queia en la del segon.

Bonastre ha destacat també que l'augment de l'atur a Catalunya ha estat de 0,59 punts en termes trimestrals, gairebé la meitat del que ha crescut al conjunt de l'Estat, on ho ha fet en 1,14 punts.

"Mentre continuï la restricció del crèdit serà molt difícil generar ocupació", ha explicat Bonastre, que ha considerat que "cal un canvi de signe" per tornar a generar ocupació, perquè ara els empresaris no es decideixen a contractar, "encara que ho necessitin". Sobre l'impacte de la reforma laboral, el secretari d'Ocupació ha explicat que aquest tipus de normes "són estèrils per si soles", i que ni la reforma del 2010 ni la del 2012 han aconseguit generar ocupació.

stats