FISCALITAT

Grècia publica els noms de 4.000 persones que evadeixen impostos

En total, aquestes persones deuen prop de 15.000 milions d'euros a l'Estat grec. Moltes d'elles ja s'han declarat insolvents o ja es troben a la presó per delictes fiscals

El ministeri d'Hisenda grec va publicar ahir a la nit una llista amb els noms de 4.152 persones que li deuen a l'Estat 14.877 milions d'euros. Aquests deutes corresponen a impostos i multes per infraccions fiscals que fins ara no s'han pagat.

Quinze d'aquests contribuents li deuen a l'Estat més de cent milions d'euros cada un. Uns altres quinze deuen entre 50 i 100 milions cada un, mentre que 246 més han de pagar entre 10 i 50 milions d'euros.

Posant en evidència aquests evasors, i gràcies a confiscacions i la venda en subhastes dels béns de propietat d'aquestes persones, el govern grec espera reduir el dèficit públic.

Tot i així, nombroses persones que figuren en aquesta llista (que consta de 170 pàgines) ja s'han declarat en fallida o es troben a la presó, precisament per frau fiscal, segons recorda avui el diari Eleftheros Typos.

Segons el ministre de finances Grec, Evangelos Venizelos, que venia amenaçant des del novembre amb publicar aqueste dades, aquesta és una "llista de la vergonya" que posa en evidència un dels principals mals de la societat grega: l'impagament dels impostos.