MásMóvil amplia capital fins a 230 milions entre rumors sobre la compra de Yoigo

Meinrad Spenger, conseller delegat de l'operadora, no confirma l'operació però reconeix la intenció de la companyia de créixer a través d'adquisicions

L'operador de telefonia  MásMóvil  es prepara per afrontar un període de creixement al mercat espanyol. La companyia ha comunicat aquest dijous al mercat alternatiu borsari una ampliació de fins a 230 milions d'euros al mateix temps que sobrevolen els rumors sobre la seva intenció de c omprar Yoigo. Tot i això, el conseller delegat de MásMóvil, Meinrad Spenger, ha explicat a l'ARA que aquesta ampliació ve directament sol·licitada per un dels seus inversors internacionals més importants.

Segons Spenger, el principal objectiu és el desplegament de fibra òptica, però també "aprofitar les oportunitats de creixement inorgànic que actualment ofereix el mercat". Spenger no confirma ni desmenteix que aquestes intencions de compra tinguin a veure amb MásMóvil, però sí que nega que aquesta setmana s'esgoti el termini per fer l'oferta a la sueca Telia, que vol vendre el 76% que té de Yoigo. 

De fet, MásMóvil va sorprendre fa dos mesos amb la compra de PepePhone per 158 milions, en un moment en què ja era conegut el seu interès per Yoigo. Però el que és evident és que MásMóvil es troba en plena fase d'expansió nacional i que té el clar objectiu de convertir-se en el quart operador amb una oferta alternativa real a l' oligopoli de les telecomunicacions espanyol, controlat per Telefónica, Orange i Vodafone. 

Precisament amb aquest objectiu MásMóvil té previst invertir més de 60 milions en fibra òptica només a Catalunya i a través de l'aliança amb Parlem tal com va avançar l'ARA. Spenger va explicar que aquesta inversió suposa una quarta part del total de 250 milions d'euros que la companyia té previst invertir en fibra òptica a tot l'Estat fins al 2018. Abans d'això, MásMóvil ja va aconseguir el múscul d'infraestructures necessari per començar l'expansió quan, l'estiu de l'any passat,  va obtenir els actius sobrants de la fusió entre Orange i Jazztel.