Economia 31/07/2012

Montoro: que Catalunya i Andalusia s'absentin "és el menys important, el compliment de la llei està per sobre del Consell"

El ministre d'Hisenda assegura que "no és el moment de trobar responsables del dèficit públic, sinó de corregir-lo", i recorda a Catalunya i Andalusia que estan rebent el suport del govern espanyol en forma de liquiditat

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha afirmat després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera que "la conclusió" són les mesures aprovades per la "gran majoria de les comunitats autònomes i no un altre tipus de poses polítiques".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Catalunya i Andalusia, ha assegurat, "estan fallant al moment crític que està vivint Espanya. No és el moment de trobar responsables del dèficit públic, sinó de corregir-lo".

"Hi ha determinats governs –ha afegit– que prefereixen absentar-se i explicar a les seves opinions públiques que els problemes vénen del govern d'Espanya, quan els problemes són la crisi, la manca de finançament de les nostres empreses i pimes, i no hi haurà finançament si no corregim els dèficits". Fer això és el que menys necessitem ara mateix.

Quan se li ha preguntat sobre si a partir d'ara planejava reunir-se bilateralment amb els executius català i andalús, Montoro ha dit que "no hi ha res especial a fer". "Es podran absentar o no absentar, però això és el de menys. El compliment de la llei està per sobre de qualsevol resultat d'aquest consell".

El ministre també ha recordat que Catalunya i Andalusia "estan rebent el suport, en termes de liquiditat, del govern d'Espanya". "'En necessito més!', diuen [Andalusia i Catalunya]. És clar, i el govern d'Espanya, també!", ha afirmat.

D'altra banda, Montoro ha dit que "a ningú li convé més que a aquestes dues comunitats autònomes complir, perquè han de guanyar credibilitat" i capacitat d'accés als mercats. "No estic gens preocupat per posicions purament polítiques", ha afegit, a les quals s'ha declarat "acostumat" per haver assistit a reunions similars.

stats