Naturhouse tanca el primer dia a la borsa amb una pujada del 4%

Naturhouse, companyia catalana especialitzada en assessorament de nutrició i venda de productes dietètics, va sortir ahir a cotitzar a la borsa i va tancar la primera jornada al parquet amb una alça del 3,96%. El preu de la sortida al qual van comprar els inversors qualificats era de 4,80 euros i la sessió es va tancar a 4,99 euros.

El debut a la borsa es va iniciar al migdia a Madrid amb el tradicional toc de campana per part de Félix Revuelta, president i principal accionista. La companyia era fins ara 100% propietat de Kiluva, l’empresa familiar de la família Revuelta, que ara ha col·locat a la borsa el 25% del capital. Això ha comportat uns ingressos de 72 milions d’euros per a Kiluva. Durant la sessió, les accions de la companyia van arribar a anotar-se l’ascens més gran del parquet amb un 6,46% de pujada, fins als 5,11 euros per acció, però al final de la jornada va corregir la cotització fins als 4,99 euros del tancament.

El grup va saltar al mercat a un preu de 4,80 euros per títol, el rang més baix de la forquilla estudiada i que suposava valorar la totalitat de l’empresa en 288 milions d’euros.

L’operació, dirigida exclusivament a inversors institucionals i sense accés per als minoristes, comprenia la col·locació d’un 25% del capital social. La companyia, present en 27 països, va tenir l’any passat unes vendes de 95 milions d’euros i un benefici net consolidat de 22,5 milions. El grup, que al tancament de l’exercici 2014 no tenia endeutament financer, preveu repartir fins al 80% dels seus beneficis en dividends i obrir 250 noves botigues en dos anys. Actualment ja en té 2.000.