Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Obertura a la baixa de l'Íbex, que perd els 8.700 punts

L'índex de la borsa espanyola baixa un 0,92% després de l'augment registrat ahir. Els inversors estan pendents de la reunió que han de mantenir a París la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy

El principal indicador de la borsa espanyola, l'Íbex-35, baixava avui el 0,92% després de l'obertura de la sessió i perdia els 8.700 punts que va recuperar ahir després de revaloritzar-se un 0,71% gràcies a la pujada de Wall Street. Així, a les 09.15 h, el selectiu de referència a l'Estat quedava situat en 8.629,30 punts. A Europa, Milà baixava l'1,16%, Frankfurt l'1,05%, París el 0,84% i Londres el 0,65%.

Els inversors estaran pendents avui de la reunió que mantindran a París el president francès, Nicolas Sarkozy, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, amb l'objectiu de tractar la situació a la zona de l'euro i intentar calmar els mercats. També observaran amb atenció el resultat de la subhasta de lletres a 12 i 18 mesos que celebra avui el Tresor espanyol, amb la qual intentarà captar entre 5.000 i 6.000 milions d'euros. El mercat també reaccionarà davant l' alentiment del creixement de l'economia espanyola, que ha avançat un 0,2% entre l'abril i el juny, i el 0,7% l'últim any, cosa que suposa una dècima menys respecte a l'increment registrat en el primer trimestre de l'any, segons les dades de l'INE.

Més continguts de