Olga Tomàs serà la nova directora de l'Agència Tributària per convertir-la en la futura Hisenda catalana

Substitueix Teresa Ribas, que anirà a l'Institut Municipal d'Hisenda de Barcelona

El Govern nomenarà Olga Tomàs nova directora de l' Agència Tributària de Catalunya (ATC). La directora prendrà possessió del càrrec el primer d'octubre amb l'objectiu de liderar el desenvolupament competencial i territorial de l'Agència amb l'objectiu de convertir-la en la futura Hisenda catalana, segons ha informat el departament de Vicepresidència i Economia.

Tomàs substituirà en el càrrec Teresa Ribas, que després de dos anys i mig al capdavant de l'Agència Tributària ha decidit començar una nova etapa professional a l'Institut Municipal d'Hisenda de Barcelona.

El vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha reconegut la tasca realitzada per Teresa Ribas durant aquest període per haver "impulsat el procés de transformació i creixement de l'Agència de manera plenament satisfactòria".

El repte de la nova directora serà precisament l'expansió de l'Agència Tributària. Per exemple, en els propers mesos està previst ampliar de 4 a 19 el nombre de seus que té l'Agència Tributària. A més, està previst incorporar la finestreta única i posar en marxa projectes d'intercanvi d'informació i col·laboració en matèria de recaptació executiva – en el qual ja participen les diputacions, l'Ajuntament de Barcelona i altres administracions tributàries locals–; així com desenvolupar i executar la transformació digital de l'Agència.

Entre els objectius propers també hi ha assumir de manera directa les competències pròpies en matèria de recaptació executiva i de gestió de la totalitat dels impostos cedits, i continuar amb el pla de redimensionament de l'Agència, que preveu passar d'una plantilla de 350 treballadors el 2015 a 800 a finals del 2017.

Olga Tomàs (la Pobla de Segur, 1958) és llicenciada en enginyeria industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i diplomada en el Programa de Funció Directiva. Actualment és coordinadora territorial d'oficines de gestió tributària de l'Agència Tributària de Catalunya i està dirigint el desplegament territorial. Ha ocupat diversos càrrecs a l'administració de la Generalitat.

Més continguts de