POLÍTICA
Política 17/04/2013

Onze municipis catalans ja exerceixen la sobirania fiscal

Ajuntaments de diverses formacions polítiques passen a pagar els seus impostos a l'Agència Tributària Catalana enlloc de fer-ho a l'Estat

Ara
1 min

BarcelonaUn total d'onze ajuntaments exerciran aquest dijous la sobirania fiscal i pagaran, així, els seus impostos –corresponents en alguns casos al mes de març i en d'altres al primer trimestre de l'any– a l'Agència Tributària Catalana (ATC) enlloc de fer-ho a l'Estat. Dos d'aquests ajuntaments, Alella i Gallifa, ja fa temps que paguen els seus tributs a Catalunya animats per la plataforma Catalunya Diu Prou. La plataforma acompanyarà els alcaldes i representants municipals a les quatre delegacions territorials de l'ATC, on presentaran la documentació corresponent a la liquidació dels seus impostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arenys de Munt, Campdevànol, Llinars del Vallès, Marçà, Premià de Dalt, Ripoll, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Sant Jaume de Llierca i Viladamat, són els nous municipis que se sumen a aquesta mesura simbòlica, que té per objectiu donar prou informació a la Generalitat perquè en un futur pugui construir la Hisenda pròpia per a Catalunya. El coordinador jurídic de Catalunya Diu Prou, Daniel Laspra, destaca el fet que els ajuntaments que exerciran la sobirania fiscal siguin de diferents colors polítics– en total n'hi ha quatre de CiU, dos d'ERC, dos de la CUP i tres de grups municipals independents–.

Així mateix, Laspra insisteix a no confondre la sobirania amb un acte d'insubmissió fiscal, ja que els ajuntaments no deixen de complir amb les seves obligacions tributàries. De fet, els impostos que els municipis paguin a l'ATC seran finalment liquidats a l'Estat per part de la Generalitat.

stats