El PSOE exigeix la dimissió de Montoro per la sentència del TC contra l'amnistia fiscal

El ministre haurà d'explicar-se al Congrés, on serà citat per l'oposició

El PSOE ha exigit aquest dijous la dimissió del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, després que el Tribunal Constitucional hagi estimat el recurs dels socialistes contra l'amnistia fiscal que va dissenyar el 2012. Ho ha fet en declaracions a la premsa al Congrés de Diputats, el portaveu econòmic del partit, Pedro Saura

El PSOE considera que l'amnistia fiscal afavoria els defraudadors per davant dels contribuents que compleixen amb les seves obligacions tributàries. A més, els socialistes reclamaran la compareixença del ministre al Congrés perquè doni explicacions d'aquesta llei ara tombada pels tribunals. Previsiblement, Montoro haurà de desfilar pel Congrés perquè Ciutadans, el soci preferent del govern espanyol, també n'ha demanat la compareixença.

El partit taronja ha sigut crític amb l'amnistia fiscal, i demana a l'executiu espanyol mesures per recuperar els diners que es van deixar de tributar en aquesta regularització. A més de les explicacions polítiques, Montoro haurà d'aclarir ara quines conseqüències té per als contribuents l'anul·lació de la llei, que també incloïa un règim sancionador per als qui no regularitzessin la seva situació tributària.