Publicitat
Publicitat

El Popular substiueix Ángel Ron per Emilio Saracho a la presidència

Es preveu que la proposta s'aprovi per unanimitat al consell d'administració del banc espanyol

El Banco Popular ha convocat una reunió extraordinària del consell d'administració per a aquest dijous al matí, amb un únic punt a l'ordre del dia: l'obertura del procés de successió del seu president, Ángel Ron, perquè sigui substituït per Emilio Saracho. 

La proposta de la Comissió de Nomenaments, Govern i Responsabilitat Corporativa preveu que el consell aprovi per unanimitat proposar a la junta general d'accionistes la designació d'Emilio Saracho com a conseller i president de l'entitat financera.

Un cop la junta aprovi el nomenament de Saracho i adopti el corresponent acord, s'estima que aquest procés conclogui en el primer trimestre dej 2017, segons ha informat aquest dijous l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El setge d'Oliu al Banco Popular

Minuts després de saber-se la notícia, les accions del Banco Popular creixien per sobre del 4%, després de perdre durant aquest any més del 70% del seu valor. La proposta es produeix després de molts rumors, que apuntaven a les crítiques sobre la gestió de Ron d'alguns consellers del banc com la família mexicana Del Valle o la consellera independent Reyes Calderón.

En els últims dies, el nom de Saracho ja entrava a la majoria de les quinieles com el candidat més probable per substituir Ron. Llicenciat en economia per la Universitat Complutense de Madrid, el madrileny és actualment el vicepresident del banc nord-americà JP Morgan, i anteriorment havia tingut càrrecs a entitats financeres com el Santander o Goldman Sachs.

Més continguts de