El Prat guanyarà un 5% de controladors davant un altre estiu "complicat"

El ministeri de Foment i la Generalitat pacten solucions contra la problemàtica dels retards

L'aeroport del Prat afronta una nova temporada d'estiu que no serà gaire millor que l'anterior. Ho admeten les aerolínies, però també les administracions, com han constatat aquest dilluns el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el secretari d'estat d'infraestructures, Pedro Saura. Els dos governs s'han trobat en la segona reunió del comitè de coordinació aeroportuària de Catalunya i han deixat clar que "s'han posat les piles" per resoldre l'increment de retards i cancel·lacions que pateix l'aeròdrom català.

Les primeres mesures s'han pres després d'analitzar un informe encarregat a l'organisme comunitari Eurocontrol. Així doncs, el gestor de la navegació aèria Enaire destinarà un 5% més de controladors aeris al Prat per compensar la saturació dels cels que hi ha a Europa i l'increment del tràfic a l'aeroport, que també pujarà un 5%.

El Prat supera els 50 milions de passatgers i voreja els seus límits

"No pensem que hi ha núvols en concret que cal assenyalar, però convé ser transparent i no tremendament optimista", ha destacat Saura. El secretari d'estat ha assegurat que els governs estan treballant perquè el creixement del trànsit al Prat -a punt d'arribar al límit teòric de la seva capacitat- no es converteixi en un problema.

Entre les mesures que s'estan posant en pràctica, Saura ha mencionat millorar les maniobres d'aproximació a l'aeroport, és a dir, els enlairaments i els aterratges; implantar programes més eficients per gestionar els canvis meteorològics bruscos, i millorar els sistemes de comunicació entre el control aeri i Aena.

Segons Calvet, cal "estar a punt" per a l'increment d'operacions que hi haurà aquest estiu i ha assegurat que, encara que pot haver-hi "contingències", és necessari tenir prou "anticipació, coordinació i capacitat de comunicació" amb els usuaris perquè tot funcioni correctament.

Més continguts de