Economia 27/08/2019

Sense acord en la mediació per desconvocar la vaga d'Iberia al Prat

Fracassa l'última reunió a Treball per evitar les dues jornades d'aturades del cap de setmana

Europa Press
1 min
Iberia podria encadenar dues campanyes de Nadal marcades per vagues dels seus treballadors.

BarcelonaLa mediació entre el personal de terra d’Iberia i la direcció de l’empresa ha acabat sense acord, per la qual cosa es mantindran les aturades convocades per la plantilla per a aquest divendres, 30 d'agost, i dissabte, 31, a l’aeroport del Prat. Així ho ha explicat aquest dimarts el representant sindical de la UGT Omar Minguillón en declaracions als mitjans de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La reunió entre els treballadors de l’aerolínia i la direcció ha començat cap a les quatre de la tarda al departament de Treball de la Generalitat i s’ha allargat fins a passats dos quarts de deu de la nit. La plantilla ja va fer dos dies vaga al juliol i dos més aquest últim cap de setmana.

El personal de terra d’Iberia s’encarrega de gestionar la facturació, l’embarcament, la càrrega i la descàrrega d’altres aerolínies com Vueling, la més afectada per la vaga en les últimes setmanes. El cap de setmana passat l’aerolínia catalana va haver de cancel·lar 112 vols preventivament, encara que els serveis mínims –que el comitè d’empresa considera “excessius”– van fer que l’aturada es visqués amb normalitat al Prat.

Minguillón ha criticat que l'actitud de l'empresa "no és intel·ligent" i ha empès la plantilla a mantenir les aturades. No obstant, ha afirmat que buscaran "fórmules imaginatives" per evitar la vaga. El secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha demanat "responsabilitat" a les dues parts i ha reclamat que no perjudiquin la ciutadania quan estan "tan a prop" de la solució. La plantilla reclama que Iberia contracti més personal a l’aeroport de Barcelona i redueixi la temporalitat per evitar la càrrega de treball excessiva.

stats