Economia 20/02/2014

Els plans d'ajudes a la compra de cotxes deixen 300 milions a les arques públiques

Set de cada deu matriculacions a Catalunya es fan aprofitant la subvenció que ofereix el pla PIVE, segons la patronal de fabricants

Elena Freixa
1 min
El nou cotxe de Seat

BarcelonaEl pla PIVE d'incentius a la compra de cotxes nous, que ja va per la cinquena pròrroga a Espanya, ha deixat més de 330 milions d'euros en recaptació d'impostos a Catalunya, segons les xifres de la patronal de fabricants Anfac.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La recaptació fiscal és un dels arguments de l'organització defensat perquè es mantinguin les ajudes, ja que asseguren que l'ajuda de 1.000 euros per vehicle nou que aporta el govern espanyol (els altres 1.000 es posen els fabricants) queda compensat pels ingressos que genera la venda.

A Catalunya, el 70% de les noves matriculacions que es fan es beneficien d'aquest pla o bé es produeixen impulsades per la seva existència, ha explicat el president d'Anfac, Mario Armero, aquest dijous a Barcelona.

Del mig milió de cotxes que s'han venut en el marc dels cinc plans PIVE a Espanya des de finals del 2012, més de 87.200 han estat a Catalunya. Es tracta de la segona comunitat amb més operacions registrades només superada, per poc, per Andalusia.

Armero ha destacat els beneficis que està tenint el PIVE 5 en les vendes. Al febrer, ha avançat, les vendes creixen un 20% en comparació amb el mateix mes de l'any passat. "Això és especialment positiu perquè el febrer del 2013 ja estaven en marxa les ajudes i, tot i això, els creixements són importants", ha dit.

Les previsions de la patronal passen per aconseguir unes 800.000 matriculacions aquest any a Espanya i que l'any 2016 es recuperi el milió de vehicles que es seria el nivell "normal" per a un mercat com l'estatal. En els anys de bonança s'havien arribat a vendre 1,5 milions de turismes a Espanya.

stats