Alimentació

"Els carnissers van més buscats que els universitaris": Ametller s'apunta a la FP dual

El grup d'alimentació impulsa un programa amb dotze joves en situació de risc per formar-los en l'ofici

2 min
El cofundador d'Ametller Origen, Josep Ametller, amb els consellers Torrent i Campuzano, i els joves que participaran en el programa.

Barcelona"Heu fet una bona elecció. Avui els carnissers van més buscats que els universitaris". El cofundador del grup Ametller Origen, Josep Ametller, s'ha dirigit aquest divendres amb aquestes paraules als dotze joves del programa pilot de FP dual ocupacional per formar nous carnissers, que han impulsat la cadena de supermercats, Mercabarna i la cooperativa social Eduvic. Es tracta de persones d'entre 16 i 25 anys que estan o han estat en algun moment sota la protecció de la DGAIA, i que durant un any aprendran la teoria i la pràctica necessàries per exercir l'ofici. La iniciativa compta amb 279.000 euros de finançament dels fons Next Generation i ha rebut el suport del departament de Drets Socials i el d'Empresa i Treball de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De moment els joves han començat la formació a través de Mercabarna i Eduvic i s'incorporaran a treballar a les botigues d'Ametller Origen al juny. "No trobem carnissers bons", ha dit l'empresari. L'objectiu és que, un cop s'acabi el programa, passin d'aprenents a empleats de la companyia catalana, que està ampliant la seva xarxa de supermercats arreu del territori i continuarà necessitant nous carnissers en els pròxims anys. Segons les taules salarials del conveni col·lectiu per al 2024, un carnisser d'Ametller Origen entra cobrant un salari base de 1.141,79 euros mensuals en 14 pagues, que va augmentant segons l'antiguitat.

L'acte ha comptat amb la participació del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, i el de Drets Socials, Carles Campuzano. El primer ha reivindicat que la formació professional és la resposta a la falta de personal qualificat que expressen moltes empreses catalanes: "Malauradament durant moltes dècades ha estat menystinguda, i ara n'estem patint les conseqüències". Per la seva banda, Campuzano ha insistit en el fet que Catalunya sempre ha estat un país d'acollida i que, "amb les taxes de natalitat que tenim, el que ens garantirà el futur seran aquests joves".

L'any passat la Generalitat va presentar la tercera convocatòria de la FP dual, que beneficiarà 1.500 persones i a la qual es va destinar un pressupost de 33 milions d'euros. Aquest tipus de formació busca facilitar la inserció laboral, ja que els alumnes fan una part d'estada dins d'empreses o entitats especialitzades en l'ofici que estan aprenent, fet que hauria d'ajudar-los a aconseguir un primer contracte.

stats