TECNOLOGIA
Economia 31/05/2018

Allianz aposta per Barcelona per implantar un centre tecnològic

El nou ‘hub’ informàtic, amb 150 persones, estarà en marxa d’aquí dos mesos

Dani Cordero
3 min
Edifici que acollirà el nou hub tecnològic d’Allianz a Barcelona, que donarà serveis a tot Europa i, de manera puntual, a tot el món.

BarcelonaAllianz, el grup assegurador més gran d’Europa, ultima la creació d’un centre tecnològic a Barcelona que s’encarregarà de donar serveis a les diferents empreses i sucursals que l’asseguradora té repartides per tot el continent i, de manera puntual, a tot el món, segons van confirmar fonts oficials de la companyia a Espanya. A l’abril es va constituir la societat, que actualment està en fase de desenvolupament i que podria estar activa en un període de dos o tres mesos. Altres fonts consultades expliquen que els treballs per crear la nova societat s’estan fent conjuntament amb la consultora Deloitte des del mes de desembre passat, i que el nou hub tecnològic podria suposar la creació de 150 llocs de treball.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El hub s’ubicarà en un edifici del carrer Aragó (al número 295), on Allianz va tenir la seva seu a Barcelona abans que es traslladés a la torre que actualment ocupa al carrer Tarragona de la capital catalana. Actualment el grup hi té una oficina comercial.

La multinacional alemanya, amb seu a Munic, articularà aquesta inversió a través de la seva filial Allianz Technology, una empresa amb més de 7.000 treballadors que té presència en 14 països. Està previst que el nou hub de Barcelona assumeixi tasques que actualment desenvolupen altres centres europeus de la companyia situats a Àustria, França i Alemanya, cosa que previsiblement afectarà les plantilles d’aquells països, tot i que la companyia creu que la demanda de serveis a prestar també creixerà en els pròxims anys, segons un comunicat intern. L’elecció de la capital catalana s’explica per decisions similars preses per altres multinacionals: Barcelona té una oferta important de persones formades en l’àmbit tecnològic i alhora té la capacitat d’atraure treballadors d’altres països, cosa que en determinats casos pot suposar una reducció de costos.

Oberta la recerca de treballadors

El centre català haurà d’oferir serveis de SAP, de plataformes d’inversió i d’interacció digital i serveis interns de la mateixa Allianz Technology. El grup ja ha iniciat la recerca de treballadors a la seva pàgina web, en la qual avisa que busca persones “per a un hub acabat de fundar a Barcelona”, tot i que aquest espai encara no està en funcionament. La filial del grup assegurador ja compta amb un petit grup de persones treballant en les seves actuals instal·lacions de Barcelona. Actualment el seu objectiu és donar servei a la resta del grup a Espanya.

L’aposta d’Allianz per Barcelona sorprèn si es té en compte que la seva matriu va decidir traslladar la seva seu espanyola de Barcelona a Madrid a l’octubre, després del referèndum de l’1-O i abans que es proclamés simbòlicament la independència al Parlament català, que va suposar la intervenció de la Generalitat per part del govern central. Aquell procés de marxa d’empreses, que van seguir més de 3.000 companyies de tots els sectors econòmics, el van iniciar dues importants entitats financeres com CaixaBank i Banc Sabadell. Malgrat el canvi de seu -que van seguir tots els grans grups asseguradors-, la companyia alemanya ha mantingut la seva base operativa a Barcelona, on ha tingut històricament la seva seu social, igual que altres multinacionals asseguradores amb presència a Espanya.

Últimes apostes per la ciutat

Nestlé

És l’últim anunci conegut d’una gran multinacional que aposta per la capital catalana, que guanyarà un gran centre tecnològic en detriment del quarter general del gegant alimentari, a Suïssa.

Facebook

Competence Call Center és l’empresa que treballarà per a la xarxa social per controlar els continguts que es publiquen. Treballaran a Barcelona 500 persones.

Lidl

La distribuïdora alemanya ubicarà al centre de Barcelona un centre dedicat al seu negoci d’e-commerce i gestió amb els clients en l’àmbit europeu.

stats