Economia 07/11/2016

Almirall guanya 103 milions fins al setembre, un 41% més

La farmacèutica catalana factura un 6,7% més per la bona marxa del negoci de dermatologia

Agències
1 min
Jorge Gallardo, president d’Almirall, ahir al Cercle d’Economia.

MadridLa farmacèutica catalana Almirall va registrar un benefici net de 103,5 milions d'euros durant els primers nou mesos de l'any, fet que suposa un increment del 41,2% respecte el mateix període del 2015, segons ha informat aquest dilluns la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Entre gener i setembre, els ingressos totals de l'empresa van arribar als 635,4 milions d'euros, un 6,7% més que l'any anterior, mentre que el resultat brut d'explotació (ebitda) es va situar en 183,8 milions d'euros, un 6,5% més.

La farmacèutica ha destacat que aquests resultats estan en línia amb les seves previsions anuals i que reflecteixen la bona marxa del negoci de dermatologia a Europa i el seu "sòlid" progrés als Estats Units. De fet, el gener d'aquest any la catalana va comprar la companyia nord-americana ThermiGen per reforçar-se en medicina estètica.

"Hem aconseguit uns resultats financers sòlids que ens mantenen en línia amb les nostres previsions financeres anuals", ha afirmat el conseller delegat de l'empresa, Eduardo Sanchiz, que també ha recalcat l'augment en un 29,8% del negoci de la dermatologia. El flux de caixa de la firma va ser de 110,9 milions d'euros, mentre que el seu deute financer es va quedar en 317 milions, un 11,3% dels actius totals.

El mes passat, la companyia va anunciar que acomiadarà fins a 121 treballadors a Espanya per "reassignar recursos i donar suport als nous projectes de creixement de futur". La farmacèutica catalana, controlada en un 66% pels germans Jorge i Antonio Gallardo Ballart, té uns 2.100 empleats a tot el món.

stats