Economia 16/01/2014

"És altament improbable fer les reformes que calen dins d'Espanya": Germà Bel, al debat 'I ara què?', en 10 frases

L'economista creu que la Catalunya del futur hauria de ser "eficaç, flexible, cohesionada, diversa internament i global"

Ara
2 min

BarcelonaEl professor de la Universitat de Barcelona Germà Bel ha participat aquest dijous en el segon debat 'I ara què?', organitzat pel diari ARA, conjuntament amb el professor de la Universitat de Colúmbia Xavier Sala i Martín sobre els models econòmics de futur per a Catalunya.

Aquestes són algunes de les frases més destacades de la seva intervenció:

1. "La UE posarà aranzels a una Catalunya independent si no n'hi ha amb el Marroc?". Be ha considerat que, en l'escenari que Catalunya sortís de la UE, seria improbable que s'imposessin traves comercials.

2 "Les pensions es paguen mensualment amb les aportacions dels treballadors", ha dit el professor quan se li ha preguntat des de l'auditori si les pensions perillarien en una Catalunya independent.

3. "El nostre sistema educatiu ha oblidat l'excel·lència". Bel considera, com Sala i Martín, que l'educació és un pilar base per posar els fonaments de l'economia del futur.

4. "No necessitem gaire més turisme, però cal fugir de tòpics, perquè un sector que té futur". L'economista ha valorat com a bona notícia la compra de la torre Agbar per part d'un grup hoteler.

5. "No sabem quins seran els models de futur, però cal flexibilitat perquè es creïn i una protecció social adequada". El professor de la UB considera que s'ha de donar espai a la iniciativa perquè sorgeixin noves idees que dinamitin l'economia.

6. "És altament improbable fer les reformes que ens calen dins d'Espanya".

7. "Eficaç, flexible, cohesionada, diversa internament i global", així hauria de ser la Catalunya independent per a Bel.

8. "Els governs saben molt poc de quins són els models de futur".

9. "La societat catalana és menys dependent de l'Estat", ha considerat. Tot i això ha admès que aquí també hi ha empreses que depenen de les aportacions públiques.

10. "Em semblaria bé un model de farmàcies liberalitzat".

stats