Economia 03/02/2015

Ana Botín confirma que el Santander prepara l'assalt a la banca digital

La presidenta de l'entitat ha assegurat que les dades dels seus client estarien més protegides amb ells que amb els gegants tecnològics

Ara
1 min
Ofensiva comercial del Santander per remuntar el vol a Catalunya

BarcelonaAna Botín ha confirmat en una entrevista al Financial Times que recull Expansión, que el Santander s'està preparant per ser pionera en el desenvolupament de la banca digital. La raó d'aquest impuls és que, segons Botín, és una possibe manera de fidelitzar el client: "Si podem oferir aquest servei, faran moltes coses amb nosaltres i durant molt de temps". L'objectiu principal de la nova banca que està desenvolupant l'entitat és que el client hi pugui accedir des de qualsevol lloc i dispositiu. Botín agrega que l'operativa ha de ser "còmode" perquè els clients puguin accedir al banc "en qualsevol moment".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i que la presidenta del banc considera que encara li queda molt per arribar al nivell dels quatre grans tecnològics -Google, Apple, Facebook i Amazon-, també creu que la banca té els seus recursos per plantar-los cara. "Estic convençuda que podrem competir amb avantatge si trobem un model que combini la vessant personal i la tecnològica", i assegura que "les dades dels usuaris estan molt protegides amb nosaltres". Respecte a aquesta seguretat, diu que no sap "si podria dir el mateix dels quatre grans". Botín va llençar una advertència als quatre gegants d'Internet: "No ens defensem d'ells. Ataquem".

Tot i la seva intenció d'entrar al mercat tecnològic, al qual destina 3.000 milions d'euros anuals, Botín va reiterar la importància de mantenir sucursals físiques.

stats