Economia 29/04/2019

L'Audiència rebutja la querella de la patronal de les VTC contra Colau

El tribunal no veu delicte en el reglament de l'AMB per regular el sector

Ara
1 min
Imatge de la protesta, al gener, del sector dels VTC a l’avinguda Diagonal de Barcelona contra el decret de la Generalitat que limita la seva activitat.

BarcelonaLa secció sisena de l'Audiència de Barcelona ha rebutjat l'admissió a tràmit de la querella que Unauto, la patronal de les VTC, va presentar contra l'alcaldessa de Barcelona i presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, per prevaricació, malversació i desobediència.

En una interlocutòria, el tribunal ratifica la decisió que va prendre el jutjat d'Instrucció número 26 de Barcelona de no admetre a tràmit la querella.

La patronal de les VTC argumentava que el reglament que estableix les condicions per al servei dels VTC –com la doble llicència, un temps mínim per demanar el servei i la prohibició de la geolocalització– es va decidir en contra del que deien alguns informes d'organismes públics en el procés participatiu previ.

El tribunal desestima la prevaricació perquè considera que la discordança interpretativa sobre la norma no pot ser suficient per entendre que hi ha delicte i argumenta que, en cas contrari, "hi hauria el risc de criminalitzar tota l'activitat administrativa". A més, afegeix que la normativa era "enormement complexa" en "un moment de buit legal".

El tribunal també recorda que el cas està en mans de la jurisdicció contenciosa administrativa: "[Això] descarta, al nostre parer, la via penal, que s'ha de reservar per als supòsits més greus".

Pel que fa a la malversació, el tribunal indica que a la querella només es fa un esment sense cap raonament. I respecte a la desobediència diu que l'AMB té tota la capacitat de dictar reglaments malgrat que el TSJC hagués suspès cautelarment el reglament de les VTC, i a més no s'ha acreditat cap actuació de l'administració metropolitana per fer un nou reglament.

stats