Economia 21/05/2017

El saló Automobile tanca amb rècord de visitants i vendes

Unes 75.000 persones han passat per la mostra i s'han signat 80.000 contractes

Ara
2 min
Una imatge del saló diumenge al migdia.

BarcelonaL'Automobile Barcelona, el renovat Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona, tanca aquest diumenge les portes amb més de 755.000 visitants i prop de 80.000 prevendes, un 15% més que en l'edició anterior, segons ha informat l'organització de l'esdeveniment.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de l'Automobile, Enrique Lacalle, ha assegurat que l'edició d'aquest any ha suposat "un abans i un després en els salons de l'automòbil a tot el món", de manera que s'ha mostrat convençut que han "inventat el saló del futur".

Segons Lacalle, el format i la "nova filosofia" del saló, que ha arribat enguany a la 38 edició convertit en l'Automobile Barcelona, ha agradat tant al públic com als professionals del sector, cosa que al seu parer "s'ha notat en les xifres de visitants i vendes".

Lacalle ha afegit que l'aposta per la connectivitat dels vehicles ha donat al saló "un impuls molt important que ha accelerat les vendes de les marques i ha atret el públic jove", i això explica que el 47% dels visitants que han acudit al saló per comprar un vehicle s'hagin interessat en aquesta tecnologia.

Un 63,3% dels visitants del saló tenia menys de 40 anys i un 34% estaven interessats en els cotxes ecològics –percentatge que fa dos anys es limitava al 15% dels visitants–, cosa que segons Lacalle confirma que el futur "passa per l'interès per preservar el medi ambient".

Segons l'enquesta confeccionada durant els dies del saló, el 58% dels visitants creu que l'Automobile Barcelona és "la millor opció per canviar-se el cotxe", pels seus atractius descomptes i les possibilitats de finançament que ofereixen les marques que participen en l'esdeveniment.

Després de recordar que el sector automobilístic suposa l'11,74% del PIB d'Espanya, Lacalle ha destacat l'"efecte dinamitzador" que té el saló sobre la indústria, i també com el seu "pes comercial".

Automobile Barcelona tornarà a obrir les portes el maig del 2019, quan se celebrarà la 40 edició de l'esdeveniment, i apostarà per les noves tecnologies i la transformació digital.

stats