Economia 20/01/2014

Báñez assegura que el 2014 serà el primer any en què es crearà ocupació neta

La ministra diu que 18.700 joves catalans han trobat feina com a assalariats o autònoms gràcies al pla d'ocupació del govern espanyol

Efe
2 min

BarcelonaLa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha assegurat avui que el 2014 serà el primer any en el qual es generarà ocupació neta a Espanya durant la crisi econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Báñez ha participat avui en un acte a la seu de Nestlé a Esplugues de Llobregat en el qual ha reconegut la feina de l'empresa per a la generació d'ocupació, especialment entre els menors de 30 anys.

La ministra ha assegurat que "el 2014 és el primer any en el qual es crearà ocupació en termes nets" i ha mantingut que "hem deixat enrere el pitjor i comencem un any en el qual hi haurà creació de llocs de treball per primera vegada en tota la crisi".

Báñez ha subratllat el "bon resultat" del centenar de mesures recollides en l'estratègia d'ocupació jove elaborada pel govern espanyol.

"Són 100 iniciatives que pretenen oferir ocupació però també millorar la formació, la qualitat i l'estabilitat en l'ocupació, per això s'aposta pel foment de l'emprenedoria i l'autoocupació en l'impuls de nous projectes", ha dit Báñez, que ha subratllat que "ja estan donant els primers resultats" i ha avançat que "han sigut més de 118.113 joves els que han trobat una oportunitat d'ocupació gràcies a l'estratègia".

Segons les dades facilitades per la ministra, a Catalunya són 18.700 els joves que s'han beneficiat de la iniciativa, dels quals 7.400 han aconseguit una ocupació com a assalariats i 11.300 han optat per mesures d'autoocupació com a autònom o emprenedor.

Una de les mesures més destacades per la ministra ha sigut la bonificació en la quota d'autònoms a 50 euros durant sis mesos, que s'ha ampliat a totes les franges d'edat i no només als joves.

"Ha permès que 56.000 persones més grans de 30 anys també s'hagin beneficiat de la mesura", ha dit Báñez, que ha destacat la resposta de les empreses, i ha afirmat que són ja 358 les que s'han adherit a l'estratègia i han abocat un total de 300 milions d'euros.

En aquest aspecte ha posat com a exemple les mesures implantades per Nestlé, que contractarà 1.250 joves espanyols en els pròxims 3 anys, 750 dels quals es preveu que passin a formar part de la companyia.

"Estem en l'equador de la legislatura i podem dir que hem passat dos anys difícils en termes econòmics i d'ocupació però hem aconseguit en dos anys de reforma i d'esforç de la societat espanyola superar el més difícil, abandonar la recessió, estabilitzar el mercat laboral i mirar amb esperança el futur", ha dit Báñez.

Per la seva banda, el director general de Nestlé a Espanya, Laurent Dereux, ha subratllat la necessitat de col·laboració entre empreses privades i l'administració pública.

"Una societat d'èxit requereix que les empreses també ho siguin", ha dit Dereux, que ha recordat que els últims anys l'empresa ha tancat convenis amb diferents comunitats autònomes per desenvolupar la formació dual i millorar la capacitat dels futurs treballadors.

stats