Economia 29/05/2015

Bankia haurà de pagar 3,4 milions a 25 clients per col·locar productes de Lehman Brothers

L'entitat va vendre participacions preferents i bons a 35 anys sense informar-ho degudament

Europa Press
1 min
El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, va celebrar ahir l’acord amb el govern espanyol pel repartiment dels costos de les demandes judicials.

MadridBankia haurà de pagar 3,4 milions d'euros repartits entre 25 clients de l'antic Altae Banco, ara ja Bankia, per col·locar-los participacions preferents emeses per Lehman Brothers.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Audiència de Madrid ha revocat la sentència dictada pel Jutjat de Primera Instància que absolvia l'entitat de responsabilitats sobre aquest fet. En aquesta ocasió, doncs, condemna Altae Banco.

La Sala recorda que els demandants van subscriure amb Altae un contracte d'assessorament financer de mobilització de valors i, en algun cas, de mediació, per a l'adquisició de productes financers. En compliment d'aquest acord, els afectats van adquirir o participacions preferents o bons a 35 anys de Lehman Brothers entre els anys 2005 i 2007,

"El valor d'aquests instruments es va veure seriosament reduït després de la fallida de l'entitat emisora", destaca la sentència, que incideix en què els productes contractats ere "complexos", una característica que l'entitat coneixia i per la qual havia de donar especial protecció als seus clients.

stats