Economia 30/03/2016

Quasi 120 banquers cobren més d'un milió d'euros a Espanya

La retribució mitjana dels alts directius de la banca era de quasi 2,4 milions el 2014, per sobre de la mitjana europea

Ara
1 min
El Banc d’Espanya, com el BCE, promou activament una nova ronda de fusions en el sector financer.

BarcelonaEspanya tenia 119 banquers que cobraven més d'un milió d'euros el 2014, la cinquena xifra més alta de la Unió Europea, segons el darrer informe que ha publicat l'Autoritat Bancària Europea (EBA per les anglès).

La remuneració mitjana els alts executius de la banca a Espanya estava per sobre de la mitjana europea. Els banquers espanyols rebien de mitjana 2,39 milions d'euros mentre que al conjunt d'Europa quedaven a les portes dels dos milions a l'any.

La xifra de banquers amb un salari d'un milió o més a l'any només la superen quatre estats a Europa. El rànquing el lidera el Regne Unit, amb quasi 2.300 banquers, i segueixen a molta distànica Alemanya, França, Itàlia i Espanya.

Les retribucions dels executius de la banca europea van créixer el 2014 i, en concret, els sous milionaris van augmentar un 22%, sobretot els que es movien en la franja entre un i tres milions d'euros, segons l'EBA.

Aquests alts sous representen un cost important per a les entitats, segons l'informe, que apunta a que el capítol de sous dels banquers arribar a representar quasi la meitat dels costos administratius de les entitats.

Tot i el topall que va introduir-se a la part variable dels sous que rebien dels banquers -que no pot superar la quantia fixa que reben- aquests 'bonus' encara poden molt alts.

Segons l'EBA, de retruc de la limitació, van pujar els sous fixes dels banquers. Pel que fa als variables, amb l'acord dels accionistes, pot arribar a un màxim del doble del sou.

stats