Economia 16/11/2020

El BBVA es ven la filial als Estats Units per 9.700 M€

El grup financer nord-americà PNC adquireix la majoria dels negocis del banc en aquest mercat

Ara
2 min
El president del BBVA, Carlos Torres, aquest divendres a Bilbao, abans de la Junta d'Accionistes del banc.

BarcelonaEl BBVA ha acordat amb The PNC Financial Services Group la venda del 100% de la seva filial als Estats Units, BBVA USA Bancshares, així com altres societats del grup al país nord-americà per aproximadament 9.700 milions d'euros. En un text enviat aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'entitat ha explicat que l'acord assolit no inclou la venda del negoci institucional del BBVA.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta part que queda fora de l'operació serà transmesa per BBVA USA Bancshares a entitats del banc d'origen basc abans del tancament de la venda. Així doncs, el BBVA continuarà mantenint el negoci majorista que fa actualment a través de la seva sucursal a Nova York.

El preu de l'operació, que es pagarà íntegrament en efectiu segons ha explicat l'entitat, ascendeix aproximadament a 11.600 milions de dòlars, l'equivalent a uns 9.700 milions d'euros.

El BBVA espera que l'operació anunciada aquest dilluns generi un impacte positiu en la ràtio de capital del grup d'aproximadament 300 punts bàsics i un resultat positiu net d'impostos d'aproximadament 580 milions d'euros. El tancament de l'operació, subjecte a l'obtenció del vistiplau de les autoritats competents, s'espera per a mitjans del 2021.

Es dispara a borsa i arrossega el Sabadell

L'anunci del BBVA ha disparat el valor a la borsa espanyola, que ha arribat a pujar un 20% i a les 17:00 hores es mantenia quasi un 16,6% per sobre del moment de l'obertura.

Però, a més, no només pujava la cotització del BBVA, sinó que també ha arrossegat tota la borsa. L'Íbex-35 guanyava a les cinc de la tarda més d'un 2,9%, impulsat també per les notícies sobre l'efectivitat d'una vacuna contra. El valor que mes pujava després del BBVA era el del Banc Sabadell, amb més del 20%, en una interpretació dels inversors que dins els procés de consolidació del sistema financer espanyol seria possible una fusió entre el banc blau i el banc vallesà.

Els mercats veuen en la venda de la filial nord-americana del BBVA una possibilitat per afavorir la compra de l'entitat catalana, actualment valorada en uns 2.215 milions d'euros, segons el preu de les seves accions a borsa.

stats