Premis

El BBVA premia la sostenibilitat de tres productors rurals catalans

Alta Alella, Vinyes d'Olivardots i Font Rovira Agrícola són els guanyadors de la sisena edició, que reconeix cinc productors més d'altres llocs d'Espanya

Font Rovira Agrícola
ARA
11/06/2025
2 min

BarcelonaEl BBVA ha premiat tres productors rurals catalans en la sisena edició dels premis als millors productors sostenibles. Es tracta d'Alta Alella, Vinyes d'Olivardots i Font Rovira Agrícola. El reconeixement ha recaigut en cinc productors més de l'Aragó, Astúries, les Balears, Cantàbria, el País Valencià i Galícia. En total, per aquests guardons s'han rebut més de 800 candidatures des del seu llançament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els guardonats representen iniciatives que impulsen models de producció responsables, generen oportunitats econòmiques al territori, protegeixen l'entorn natural i contribueixen a la vida i activitat dels pobles. Tots ells "són exemple de com l'emprenedoria agroalimentària contribueix a transformar el medi rural des d'una mirada sostenible, innovadora i profundament arrelada al territori", segons l'entitat.

Amb el veredicte d'aquesta edició ja són 56 els premiats de tot Espanya. El premi: formar part d'un pla de difusió per donar a conèixer les seves històries a tot el territori nacional i veure els seus productes inclosos en una recepta elaborada pels germans Roca.

Entre els deu guanyadors, en aquesta edició s'ha concedit per primer cop un premi extraordinari a la millor iniciativa jove, dotat amb 5.000 euros, que ha recaigut en el celler de la Denominació d'Origen Alella, Alta Alella. A Catalunya, a més, han resultat premiats en aquesta edició el celler Vinyes d'Olivardots i la productora d'oli ecològic Font Rovira Agrícola (Can Font), tots dos de la província de Girona.

La resta de guardonats són la cooperativa Valle y Vega (Granada); la conservera de bolets Mare Monte Setas (Pontevedra); Entrecabritos (Terol), especialitzat en cabrit lletó confitat; el tomàquet rosa de Barbastre de Santo Domingo S.C. a Menorca (Balears); el formatge de pastura de muntanya de La Lleldiria (Cantàbria); el nabiu fresc d'Arándanos La Peña (Astúries), i el bròquil d'Agrícola Marvic (Alacant).

stats