El BBVA premia la sostenibilitat de tres productors rurals catalans
Alta Alella, Vinyes d'Olivardots i Font Rovira Agrícola són els guanyadors de la sisena edició, que reconeix cinc productors més d'altres llocs d'Espanya
BarcelonaEl BBVA ha premiat tres productors rurals catalans en la sisena edició dels premis als millors productors sostenibles. Es tracta d'Alta Alella, Vinyes d'Olivardots i Font Rovira Agrícola. El reconeixement ha recaigut en cinc productors més de l'Aragó, Astúries, les Balears, Cantàbria, el País Valencià i Galícia. En total, per aquests guardons s'han rebut més de 800 candidatures des del seu llançament.
Els guardonats representen iniciatives que impulsen models de producció responsables, generen oportunitats econòmiques al territori, protegeixen l'entorn natural i contribueixen a la vida i activitat dels pobles. Tots ells "són exemple de com l'emprenedoria agroalimentària contribueix a transformar el medi rural des d'una mirada sostenible, innovadora i profundament arrelada al territori", segons l'entitat.
Amb el veredicte d'aquesta edició ja són 56 els premiats de tot Espanya. El premi: formar part d'un pla de difusió per donar a conèixer les seves històries a tot el territori nacional i veure els seus productes inclosos en una recepta elaborada pels germans Roca.
Entre els deu guanyadors, en aquesta edició s'ha concedit per primer cop un premi extraordinari a la millor iniciativa jove, dotat amb 5.000 euros, que ha recaigut en el celler de la Denominació d'Origen Alella, Alta Alella. A Catalunya, a més, han resultat premiats en aquesta edició el celler Vinyes d'Olivardots i la productora d'oli ecològic Font Rovira Agrícola (Can Font), tots dos de la província de Girona.
La resta de guardonats són la cooperativa Valle y Vega (Granada); la conservera de bolets Mare Monte Setas (Pontevedra); Entrecabritos (Terol), especialitzat en cabrit lletó confitat; el tomàquet rosa de Barbastre de Santo Domingo S.C. a Menorca (Balears); el formatge de pastura de muntanya de La Lleldiria (Cantàbria); el nabiu fresc d'Arándanos La Peña (Astúries), i el bròquil d'Agrícola Marvic (Alacant).