BIOTECNOLOGIA

La ‘biotech’ Oryzon debuta avui a la borsa valorada en 96 M€

L’empresa catalana Oryzon, especialitzada en el desenvolupament de fàrmacs experimentals per al tractament de malalties com el càncer i l’Alzheimer, començarà avui a cotitzar al mercat continu de la borsa amb una valoració de 96,5 milions d’euros i a un preu per acció de 3,39 euros. El preu de referència de sortida a borsa és el mateix que es va fixar en les ampliacions de capital que l’empresa va dur a terme al juliol i a l’octubre d’aquest mateix any.

La companyia biotecnològica cotitzarà amb el codi ORY al mercat continu mitjançant listing (col·locació directa en borsa) del 100% de les accions. A l’octubre el president d’Oryzon, Carles Buesa, va avançar que després de la sortida a borsa faran més ampliacions de capital per finançar la seva internacionalització. En un o dos anys la companyia preveu fer el salt als Estats Units, el mercat “natural” de les empreses tecnològiques, segons Buesa.

El 2014 Oryzon va aconseguir un benefici net de 6,6 milions d’euros i uns ingressos de 13,1 milions, fonamentalment a causa de l’acord que va firmar a l’abril amb Roche per al desenvolupament de la molècula ORY-1001, dissenyada per al tractament de la leucèmia i que ja s’està provant en éssers humans.

Més continguts de